Kolluk yazdı: ↑13 Eki 2020, 22:54
Kolay gelsin tablo çok güzel hazırlanmış; fakat 2020 yılı için 5199 kapsamında uygulanacak para cezası miktarları nerede yayınlandı resmi yazı bulamadım. Ayrıca 5199 kapsamı cezalar mülkî amir tarafından veriliyor değilmi
Tablo bize ait, 2020 için değerleme oranı %22,58 olarak Resmi Gazete de yayınlanmış olup, bu orana göre de idari para cezalarında artış olmaktadır. 5199 sayılı kanunun 17. ve 25. maddelerinde idari para cezası kesmeye yetkili olanlar belirtilmiştir.
5199 Sayılı HAYVANLARI KORUMA KANUNU
Denetim
Madde 17- Bu Kanun hükümlerine uyulup uyulmadığını denetleme yetkisi Bakanlığa aittir. Gerektiğinde bu yetki Bakanlıkça mahallin en büyük mülkî amirine yetki devri suretiyle devredilebilir.
Denetim elemanlarının nitelikleri ve denetime ilişkin usul ve esaslar ile kayıt ve izleme sistemi kurma, bildirim yükümlülüğü ile bunları verecekler hakkındaki usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
(..)
İdarî para cezası verme yetkisi
Madde 25- Bu Kanunda öngörülen idarî para cezaları bu Kanunun 17 nci maddesinde belirtilen denetime yetkili merci tarafından verilir.